Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ , ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 Είμαι απ αυτούς τους τυχερούς που μεγάλωσαν,έζησαν και πάλαιψαν την ζωή με μια και μοναδική φιλοσοφία  άκρως δημοκρατική  μέσα από τις  αρχές του σοσιαλισμού με πολιτικό  φορέα το ΠΑΣΟΚ.
Εντάχθηκα στο ΠΑΚ ως φοιτητής και σπουδάζοντας στο εξωτερικό ώς μετανάστης της Χούντας ,αγωνίστηκα μαζί με όλους τους συμφοιτητές μου τότε, για την ελευθερία της πατρίδας μου και την επαναφορά της δημοκρατίας.
Τα ιδανικά που μου καλλιεργήθηκαν και οι αρχές που μου χαράκτηκαν απο τότε ειναι ακόμη ριζομένα μέσα μου ,οπως πιστεύω και σε πολλούς άλλους συνομήλικους μου.
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στην δημοκρατία ,την ελευθερία του λόγου,σε μια Ελλάδα που να ανήκει πραγματικά  στους Έλληνες ,στην δωρεά παιδεία ,στην παροχή δωρεάν υγείας σε όλους , στην κοινωνική δικαιοσύνη ,στην αξιοκρατεία ,στον πατριωτισμό με την καλή του έννοια .
Αγωνιστήκαμε να δώσουμε στα παιδιά μας όλα όσα δεν μπορέσαμε να έχουμε εμείς  Βρίσκαμε  στο δρόμο μας συνεχώς εμπόδια . Αλλά πάντα με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου προσαρμόοζαμε την πολιτική μας για να φτάσουμε στο στόχο που δεν ήταν άλλος απο την σταθερή πορεία μας για το καλό του λαού που είχε ζήσει 40 χρόνια μεταπολεμικά με δεξιά νοοτροπία και με καταφτυστους ξένους
προστάτες.
Ο λαός σε κάθε δύσκολη περίπτωση έδινε δύναμη και εξουσία στο ΠΑΣΟΚ για να του λύσει σοβαρά προβλήματα και για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις .
Ειναι πολλοί αυτοί απο τους πολιτικούς μας αντιπάλους που τότε πολεμούσαν με λύσσα το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου , ενώ σήμερα τον υμνούν και τον θαυμάζουν και θέλουν να του μοιάσουν ,ανακοινωνοντας το με υπερηφάνεια.
Σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δημιουργήθηκε ένας μεγάλος πολιτικός
φορέας στον οποίο εντάχθηκε κάθε  μορφής πολιτική έκφραση που όμως επειδή υπήρχε ένας χαρισματικός ηγέτης μπορούσε και προχωρούσε ενιαία χωρίς ενδοπαραταξιακούς κραδασμούς , χωρίς να υποστηρίζουμε οτι έγιναν όλα τέλεια και πολλές φορέςς ξεφύγαμε  απο τις αρχές μας και τα ιδανικά αλλά και ποτέ σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας.
Στην πολιτική μας ως κίνημα λαού προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα αγκιστρωμένα για πολλά χρόνια, νοοτροπίες και να συγκρουσθούμε με συμφέροντα.
Τα καταφέραμε ; Μπορεί  και οχι, αλλά πολλά πράγματα γίνανε . Δεν είμασταν τέλειοι αλλά αγωνιστήκαμε για να μην υπάρχει διαχωρισμός δεξιού πολίτη και αριστερού, να υπάρχει συνδικαλισμός, να υπάρχει το ΕΣΥ, να υπάρχει κοινωνική δικαιωσύνη ,όσο αυτο ήταν δυνατόν.
Σήμερα δυστυχώς , ο φορέας που υπηρέτησα με αγάπη και αυταπάρνηση δεν ειναι ο ίδιος, το είχα αντιληφθεί από παλαιότερα βέβαια, όμως τώρα όλα έγιναν ολοφάνερα πλέον . Όταν εγώ αγωνιζόμουνα , οι συναγωνιστές ηγετικά στελέχη του κινήματος έφτιαχναν περιουσίες και ενώ  εγω πίστεψα οτι ξεκίνησαν και τελέιωσαν απο το μηδέν στο μηδέν ,δυστυχώς  σήμερα ανακαλύπτω ότι όλοι τους ειναι πάμπλουτοι χωρίς να έχουν δουλέψει στη ζωή τους ούτε μία ώρα . Εγώ πίστευα οτι δεν πρόλαβαν να δουλέψουν για τον αγώνα και εκείνοι δεν προλάβαιναν να μαζεύουμε απο τον δικό μου αγώνα και τον αγώνα των αγνών συναγωνιστών σαν και μένα.
Ήρθε η ώρα ομως της δικαιοσύνης και πρέπει να πληρώσουν όλοι αυτοί οι κύριοι που κρυμένοι στη δημοκρατική παράταξη, την χρησιμοποίησαν για να ανέλθουν κοινωνικά και πολιτικά είς βάρος των πολλών αγνών πολιτών που πίστεψαν και πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και που ελπίζουν οτι σύντομα θα ξαναβρεί τον δρόμο του , απομακρύνοντας τα βαρύδια  του παρελθόντος , αναγεννημένο και δυνατό  όπως παλιά.
Χαρίζουμε στους όψιμους υμνιστές του Ανδρέα Παπανδρέου ο,τι παλιό και βρώμικο υπάρχει και χτίζουμε απο την αρχή το ΠΑΣΟΚ με νέους κανόνες , με αποφάσεις  απο την βάση προς τα πάνω , με εκπαίδευση νέων στελεχών που θα καθορίζεται εξ αρχής , οτι βουλευτής γίνεται κάθε στέλεχος αφού πρώτα  θητεύσει σε κάποιο φορέα για να  εχει τις ικανότητες και τα προσόντα που χρειάζονται  και μόνο  για τρεις  τετραετίες .
Εκείνο που χρειάζεται άμεσα να γίνει τώρα στο ΠΑΣΟΚ ειναι η αλλαγή της πολιτικής με βάση τα καινούργια δεδομένα .
Όλες οι αποφάσεις του κόμματος  θα λαμβάνονται άμεσα και μόνο απο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ με ηλεκτρονικό τρόπο που και μόνο τα  μέλη θα  μπορούν να λαμβάνουν μέρος .
Υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε δυναμική εκλεγμένη επιτροπή δεοντολογίας ,που θα διαγράφει κάθε μέλος που παρεκτρέπεται η που δεν ανταποκρίνεται στις αρχές και αξίες του κόμματος . Θα υπάρχει πάντα αξιοκρατεία και θα γκεμίζεται άμεσα κάθε κίνηση διασπαστική θεση η κίνηση που δεν έχει την απόλυτη δημοκρατική πλειοψηφία .
Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες άλλων, αγκυλώσεις,κατεστημένα ,ας αλλάξουμε πορεία , ας αλλάξουμε πολιτική ......ας αλλάξουμε εμείς.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου